U kunt zelf een TOP dossier overzetten naar een ander ondersteuningsniveau. Het ondersteuningsniveau kunt u binnen de cyclus op 2 momenten aanpassen, namelijk bij: Stap 6. Overleg en Afspraken en bij het het laatste onderdeel ‘Dossier status’. In beiden onderdelen wordt de vraag gesteld wat u wilt doen met het TOP dossier en of u het ondersteuningsniveau aan wilt passen.
In welke stap u het huidige TOP dossier naar een ander ondersteuningsniveau kunt aanpassen is echter afhankelijk van de afgeronde onderdelen in het TOP dossier. Eenmaal afgerond kunt u namelijk bij Stap 6. Overleg en afspraken het ondersteuningsniveau niet meer wijzigen. Indien u stap 6. Overleg en afspraken reeds heeft afgerond, kunt u het ondersteuningsniveau nog aanpassen in het laatste onderdeel stap ‘Dossier status’. Wij adviseren u dan de resterende stappen af te ronden (binnen de Toolbox aangeven dat er geen Ondersteuning of TLV nodig is) en uiteindelijk in de laatste stap aan te geven dat dit TOP dossier aangepast moet worden naar het andere ondersteuningsniveau en dit te bevestigen met de knop [Afronden].
Na het klikken op de knop [Afronden] wordt er gevraagd of u bestanden en/of verslagen mee wilt nemen naar het nieuwe TOP dossier welke nu in het huidige TOP dossier staan. Deze kunnen worden aangevinkt en worden meegenomen. Let op: Het kan zijn dat bestanden eerder al gedeeld zijn met het SWV. Wanneer deze meegenomen worden dient het veld 'Delen met SWV' opnieuw op Ja gezet te worden. Dit kan pas nadat het nieuwe TOP dossier opnieuw gedeeld is met het samenwerkingsverband.
Bij het wijzigen van het ondersteuningsniveau word het huidige TOP dossier direct naar het archief verplaatst en zal de reeds ingevulde informatie binnen het TOP dossier gekopieerd worden naar het nieuwe ondersteuningsniveau / TOP dossier. Binnen het nieuwe dossier start u weer bij stap 1. Algemene gegevens. Per onderdeel dat u opnieuw afrond, zullen de eerder ingevoerde gegevens zichtbaar worden.